Menu rozwijane dostarczyły profilki

Omlet z pieczarkami


Składniki (patelnia o średnicy 24 cm - ok. 3-4 porcji)
- 5 jaj (L)
- 5 łyżek mleka
- 2 pieczarki
- 5 plasterków szynki
- pół niedużej cebuli
- 2 łyżki masła
- pęczek szczypiorku
- przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w półplasterki. Na łyżce masła podsmażyć cebulę i pieczarki, wystudzić. Jajka rozbełtać z mlekiem. Szynkę pokroić w kosteczkę. Do jaj dodać szynkę, cebulę, pieczarki. Doprawić solą i pieprzem.
Łyżkę masła rozgrzać na patelni o średnicy 24cm. Wlać masę jajeczną i smażyć na małym ogniu ok 5-7 minut. Pod koniec posypać posiekanym szczypiorkiem.



Podawać ze świeżym pieczywem lub grzankami.

Komentarze