Menu rozwijane dostarczyły profilki

Pulpety w sosie koperkowym

 Dziś zaserwowałam pulpety w sosie koperkowym. 


Składniki:




Mielona łopatka (ok 0,7kg)

2lyzki bułki tartej

2 łyżki wody

Pęczek kopru

Marchew

Mąka do oprószenia pulpetów i zagęszczenia sosu

Olej

Sól, pieprz, czosnek, majeranek, ziele angielskie i liść laurowy. 


Mielone mięso wymieszałam z bułką, wodą, solą, pieprzem, majerankiem i czosnkiem granulowanym. Odstawiłam na około 20minut. Uformowałam pulpeciki i oprószyłam je mąką. Włożyłam je na rozgrzany olej i podsmażyłam z każdej strony, następnie podlałam wodą. Dodałam pokrojoną marchew, ziele i liść laurowy, koper, gotowałam do miękkości warzyw. Zagęściłam zawiesiną z mąki, doprawiłam solą i pieprzem. 



Komentarze