Menu rozwijane dostarczyły profilki

Szybka zupa fasolowa



Składniki:(na garnek 3l)
- 2 duże marchewki
- 2 łyżki posiekanego pora
- ok. 400g kiełbasy
- pół cebuli
- 2 puszki białej fasoli
- ok. 6 ziemniakow
- 2 łyżki mąki
-2 łyżki oleju+ do smażenia
- przyprawy - sól, ziele angielskie, pieprz, majeranek, 3 ząbki czosnku, natka pietruszki

Przygotowanie:
Kiełbasę i cebulę podsmażyć. Marchewkę pokroić w kostkę i włożyć do garnka razem z kiełbasą, cebulą, zielem i liściem laurowym. Po zagotowaniu dodać fasolę i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Osolić. Zrobić średnią zasmażkę i zagęścić zupę. Jeśli ziemniaki są już miękkie - doprawiamy zupę.

Komentarze