(na blachę 25x35)
Składniki:
- 6 jajek L
- 130g mąki pszennej
- 6 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 18 łyżek cukru
- 6 łyżek kakao
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno (jajka w temp pokojowej). Dodajemy cukier i szybko miksujemy. Dodajemy żółtka.
Produkty suche mieszamy i przesiewamy. Wsypujemy partiami do jajek. Mieszamy szpatułką.
Pieczemy w temp 160st przez 25-30 minut.
Po upieczemy rzucamy blachą z wysokości ok 50cm.
Składniki:
- 6 jajek L
- 130g mąki pszennej
- 6 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 18 łyżek cukru
- 6 łyżek kakao
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno (jajka w temp pokojowej). Dodajemy cukier i szybko miksujemy. Dodajemy żółtka.
Produkty suche mieszamy i przesiewamy. Wsypujemy partiami do jajek. Mieszamy szpatułką.
Pieczemy w temp 160st przez 25-30 minut.
Po upieczemy rzucamy blachą z wysokości ok 50cm.
Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńJeszcze takiego biszkoptu nie miałam okazji nigdy robić więc ciężko jest mi powiedzieć jak smakuje, ale zakładam, że na pewno smacznie. Ja bardzo chwalę sobie biszkopt czekoladowy z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-klasyczny-biszkopt-czekoladowy/ i muszę powiedzieć, że znika on błyskawicznie.
OdpowiedzUsuń