Menu rozwijane dostarczyły profilki

Biszkopt kakaowy

(na blachę 25x35)

Składniki:
- 6 jajek L
- 130g mąki pszennej
- 6 łyżek mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 18 łyżek cukru
- 6 łyżek kakao

Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno (jajka w temp pokojowej). Dodajemy cukier i szybko miksujemy. Dodajemy żółtka.
Produkty suche mieszamy i przesiewamy. Wsypujemy partiami do jajek. Mieszamy szpatułką.
Pieczemy w temp 160st przez 25-30 minut.
Po upieczemy rzucamy blachą z wysokości ok 50cm.

Komentarze

  1. Bardzo fajny wpis. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jeszcze takiego biszkoptu nie miałam okazji nigdy robić więc ciężko jest mi powiedzieć jak smakuje, ale zakładam, że na pewno smacznie. Ja bardzo chwalę sobie biszkopt czekoladowy z przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/porady/desery-i-przekaski/jak-upiec-klasyczny-biszkopt-czekoladowy/ i muszę powiedzieć, że znika on błyskawicznie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz