Składniki:
- 7 plastrów ze schabu bez kości
- 4-5 marchewek
- 3 łyzki posiekanego pora
- jajko
- bułka tarta
- łyżka przecieru pomidorowego
- przyprawy- sól, pieprz ziołowy i czarny, tymianek, natka pietruszki. ostra papryka
- olej
Przygotowanie:
Schab cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dusimy. Dodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy do miękkości.
Jajko rozmącamy z odrobiną wody - doprawiamy solą, tymiankiem i czarnym pieprzem.
Na plastry schabu układamy farsz, zwijamy w roladkę, panierujey i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15-20 minut w temp. 180st.
- 7 plastrów ze schabu bez kości
- 4-5 marchewek
- 3 łyzki posiekanego pora
- jajko
- bułka tarta
- łyżka przecieru pomidorowego
- przyprawy- sól, pieprz ziołowy i czarny, tymianek, natka pietruszki. ostra papryka
- olej
Przygotowanie:
Schab cienko rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach i dusimy. Dodajemy pora, koncentrat, natkę pietruszki, sól, ostrą paprykę. Dusimy do miękkości.
Jajko rozmącamy z odrobiną wody - doprawiamy solą, tymiankiem i czarnym pieprzem.
Na plastry schabu układamy farsz, zwijamy w roladkę, panierujey i smażymy z każdej strony na złoty kolor. Roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 15-20 minut w temp. 180st.
Komentarze
Prześlij komentarz