Składniki:
- 6 plastrów schabu bez kości
- jajko
- bułka tarta
- ok. 10 pieczarek
- 15 dag żółtego sera (u mnie gouda)
- przyprawy - sól, pieprz, tymianek
- olej
Przygotowanie:
Schab rozbijamy. Jajko rozmącamy z łyżką wody, solą, pieprzem i tymiankiem. Plastry schabu obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor.
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy z pieczarkami, doprawiamy.
Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st.
Co zrobić, aby panierka z kotletów się nie odklejała? Po włożeniu schabowego na gorący tłuszcz podsmaż go odrobinę i obróc na drugą stronę. Dosmaż tą pierwszą stronę po usmażeniu drugiej.
- 6 plastrów schabu bez kości
- jajko
- bułka tarta
- ok. 10 pieczarek
- 15 dag żółtego sera (u mnie gouda)
- przyprawy - sól, pieprz, tymianek
- olej
Przygotowanie:
Schab rozbijamy. Jajko rozmącamy z łyżką wody, solą, pieprzem i tymiankiem. Plastry schabu obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na złoty kolor.
Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Ser ścieramy i łączymy z pieczarkami, doprawiamy.
Kotlety układamy na blaszce, kładziemy na nie farsz i podpiekamy 10min w 160st.
Co zrobić, aby panierka z kotletów się nie odklejała? Po włożeniu schabowego na gorący tłuszcz podsmaż go odrobinę i obróc na drugą stronę. Dosmaż tą pierwszą stronę po usmażeniu drugiej.
Komentarze
Prześlij komentarz